PRESSRELEASE 3 X Dansk Dynamit!

De sista förarna in i Västerviks trupp blir Mads Hansen, Mikkel B Jensen och Marcus Birkemose.

”Mads ingick i vår trupp innan pandemin slog till så det var en självklarhet att försöka fortsätta samarbetet även om vi fick omförhandla avtalet. Med den professionella inställningen teamet har så såg de bara möjligheter till att få köra flera tävlingar under året.

Mikkel har varit i klubben under hela vår resa från Allsvenskan upp till finrummet så det känns utmärkt att vi kom överens om en fortsättning då han har bidragit stort under åren i Västervik och han är en av de bästa lagåkarna jag har jobbat med någonsin.

Marcus Birkemose är ett nytt ansikte för Bauhaus-Ligan och är bara 17 år gammal med stora internationella meriter från 85cc och 250cc. Han gör sin andra säsong på stor cykel och jag har fått många fina vitsord från bland andra Erik Gundersen som även har varit behjälplig under diskussionen med teamet. Marcus ingår även i Stal Gorzow organisation men är utlånad till Poznan i liga 2 så det innebär att även han kommer delta i den polska serien under året.

Då vi nu har fyllt vår trupp med de 8 st förare över 0,5 i snitt som är maxantalet så innebär det att vi skriver ut Krzysztof Buczkowski ur truppen.

Vi har vägt in många aspekter när vi har komponerat den nya utformningen av laget och självklart har de ekonomiska ramarna varit högsta prioritet men även att vi har förare som i möjligaste mån är tillgängliga för laget när de blir uttagna. Därför känner vi oss mycket glada över att vi fått in Mikkel i laget som kör i Gdansk 1 Liga och även Mads och Marcus som representerar lag i 2 Liga i Polen och har det lättare med restriktionerna som det Polska förbundet kräver av förare som lämnar Polen under säsong ”, säger sportchefen Morgan Andersson.

 

Lagbild 200729

 

Våra samarbetspartners